De Makers

Twee vriendinnen.
De één schrijft, de ander tekent.

Annemarie (links) en Michèle (rechts) overhandigen Coco de cheque voor Spieren voor Spieren, voor de uitverkochte eerste druk van TurBo.

Over de schrijver

Verhalen schrijven. Dat is wat Annemarie van der Eem doet met haar tekstbureau Woordwijf. En toen ze op een dag Coco Huiberts moest interviewen, kreeg ze meteen inspiratie voor een kinderverhaal met een stoer en vrolijk meisje in de hoofdrol. Dat werd TurBo. In februari 2017 is haar eerste prentenboek verschenen bij Lemniscaat, waarvoor ze de teksten heeft geschreven. In 2019 verscheen het eerste deel van de stoere en grappige hockeyserie De Berries.

Over de illustrator

Michèle van den Berg is een duizendpoot. Ze speelt gitaar, zingt, schildert én tekent. Ze werd geraakt door de positieve instelling van Coco en begon gelijk te tekenen.

Over de vormgever

Ja, en laten we vooral de vormgever niet vergeten! Laurenz van Gaalen heet-ie. Boeken en websites maken is z’n dagelijkse werk, maar TurBo heeft hij helemaal gratis vormgegeven. Zelfs in zijn vakantie. Net als Annemarie, met wie hij jarenlang een kantoor heeft gedeeld, woont en werkt Laurenz in Haarlem.

 

Koop TurBo en steun Spieren voor Spieren